Tehnici de stimulare a bioenergiei

000webhost logo

Stimularea bioenergiei prin concentrare mentala

Fundatia Fandigo pentru Persoanele Cu mintea deschisa, limpede si sanatoasa

Chi Kung


Chi Kung este o tehnica chinezeasca antica si inseamna antrenarea si captarea energiilor subtile prin diverse exercitii. Potrivit conceptiilor chinezesti, energia Qi (chi) este o energie mostenita si depozitata in rinichi, avand rolul de a asigura rezerva de energie necesara omului pe parcursul vietii sale.

Ca urmare a unor afectiuni ale rinichilor, ea va scadea cu timpul. Deci, asa cum ne pastram rinichii, ne pastram si rezerva de energie a vietii.


In timpul exercitiilor se face o reglare a respiratiei, se incearca relaxarea completa, se goleste mentalul (creierul) si apoi se incepe directionarea energiilor spre locul afectat.


Exista doua forme de echilibrare: statica si dinamica. Echilibrarea statica se face intr-o pozitie relaxata a corpului, cu concentrare si aplicand o anumita tehnica de respiratie.
Echilibrarea dinamica are loc cu miscari speciale numite Taijiquan.


Un exercitiu de baza este cel in care se incearca obtinerea unei respiratii incetinite si controlate, respectiv abdominala, naturala, prelungita, de-a lungul canalelor, latenta sau incipienta, care actioneaza asupra plamanilor si a creierului.
Exercitiul, care trebuie sa dureze minim 2-3 minute, se poate efectua in urmatoarele pozitii: sezand, culcat pe spate sau pe o parte, in picioare sau in miscare lenta.


Se cunosc trei variante ale tehnicii Chi Kung: una, pentru domeniul medical, una cotidiana si una folosita in artele martiale.    Dar toate au acelasi scop, acela de a se atinge starea de absolut, cu consecinta directa asupra corpului fizic si a corpurilor energetice, si de a se realiza decuplarea de mentalul negativ ce duce la greseli, pentru atingerea relaxarii spirituale. ; practicantul care urmeaza drumul stabilit de Chi Kung trece prin doua etape:


1. exersarea esentei corporale, cu scopul de a fi transformata

2. exersarea energiei, pentru a fi preschimbata in spirit.


Etapele sunt asimilate, micului circuit ceresc - prima etapa realizata in interiorul organismului - si marelui circuit ceresc- a doua etapa (realizata in exteriorul organismului). Atat micul, cat si marele circuit ceresc sunt descrise ca fiind niste trasee de-a lungul carora circula energia.
Micul circuit ceresc se executa atunci cand se doreste mo-delarea interiorului, acordand atentie numai fenomenelor si senzatiilor datorate energiei din interiorul corpului.


Tehnica micului circuit se aplica astfel: se colecteaza energie, se concentreaza intr-o forma sferica si apoi se deplaseaza de-a iungul unui traseu dispus pe linia mediana a corpului, pe partea interioara si posterioara a acesteia, in interiorul corpului.


Daca insa se ajunge la nivelul la care este posibila transfor-marea atat a interiorului, cat si a exteriorului (fara intreruperi si in mod simultan), aparand schimburi intre cele doua, atunci este posibila practicarea marelui circuit ceresc.


In Chi Kung apar in general trei nivele de pregatire - inferior (Perioada de inceput), mijlociu si superior - trebuie indeplinite opt conditii pentru practicare: tehnica, compania, locul, starea financiara, profesorul, morala, intelepciunea si capacitatea de intelegere - si sunt necesare sase elemente esentiale ale practicii-patrunderea pe poarta, observarea schimbarilor de suprafata, perseverenta, nu se folosesc mereu aceleasi tehnici, cele 10 000 de tehnici care trebuie reluate de la origine si se pune accentul pe morala.

Terapiile energetice sunt mult mai eficiente daca aveti la voi un talisman purificat si incarcat cu energie .

 

Tehnici de stimulare a bioenergiei
 

Tehnici de stimulare a bioenergieiCurs online germana si engleza ...I...Sanatate prin alimentatie ...I... Stiri imobiliare