Tehnici de stimulare a bioenergiei

000webhost logo

Stimularea bioenergiei prin concentrare mentala

Fundatia Fandigo pentru Persoanele Cu mintea deschisa, limpede si sanatoasa

Feng shui:umple-ti casa cu energie!

Simţi nevoia de proaspăt si de nou? Ce ai spune dacă locuinţa ta ar căpăta un aer mai fresh si ar deveni plină de energie?

Joacă-te cu lumina, culorile şi plantele, urmând câteva reguli de bază din feng shui. Este simplu: e vorba ce lucruri practice. deschide ferestrele şi savurează adierea vântului, adaugă lumină şi culoare in locurile unde domneşte o atmosferă rece, umple aerul cu o energie nouă, foarte proaspătă. Fără să intorci totul cu susul in jos, fără să dai totul peste cap. Numai obiceiunle proaste.

Feng shui — care inseamnă „vânt" şi „apă" in chineză — este arta ancestrală de a face energia vitală (chi) să circule intr-o manieră optimă pentru a crea armonie şi abundenţă. Din această ştiinţă complexă am extras doar câteva sfaturi foarte simple, dar care pot schimba totul. Alungă vibraţille negative in cea mai mare parte a caselor sau apartamentelor vechi, tavanul este traversat de grinzi vizibile. Farmecul lor este inşelător, căci, potrivit principillor feng shui, ele taie in două energia vitală a unei incăperi. Aşadar, nu aşeza niciodată un pat sub o grindă, deoarece vei avea parte numai de obosealâ, somn agitat şi coşmaruri. Spaţiile de sub grinzi trebuie să rămână complet goale şi nici măcar un scaun sau o masă nu trebuie aşezate dedesubtul lor.

Fi vigilent cu tablourile care iţi impodobesc pereţii. Culorile triste, formele agresive, atmosfera nostalgică, scenele de luptă nu sunt recomandate. Ele impregneazâ spaţiul cu energia lor negativă. Din aceleaşi motive, evită să expui în camera copilului jucării din pluş care reprezintă animale feroce, săbii de cavaleri, pistoale.

Rotunjeşte unghiurile! Formele ascuţite sunt numite in limbaj feng shui „săgeţile secrete", deoarece generează vibraţii agresive. De aceea, cuţitele trebuie să fie aranjate cu grijă in sertare, in timp ce mânerele uşilor este preferabil sâ aibâ forme rotunjite.

Nu uita că patul este un loc unde trebute să te umpli de energie. Asta, dacă nu este îndreptat către o uşă sau o deschizătură (pierdere de energie, lipsă de securitate) sau dacâ nu este vreo oglinda in faţa lui. Toate acestea „dublează" oboseala şi 11 extenuează pe cel care doarme. Nu aşeza in dormitor o fântână mică, cu impresia că apa îţ va „legăna" somnul. De fapt, odată cu apa se scurge si energia vitală.

Atenţie la plantele care au frunze rigide în formă de cuţit sau de sabie, dar şi la tepii cactuşilor. Bonsaii, pentru că au o energie "inchisă" a marilor copaci, nu imprăştie energii pozitive. De asemenea, dacă plantele tale sunt bolnave ori sunt pe cale să se usuce, ingrijeşte-le . Din aceleasi motive, nu păstra acasă buchete de flori uscate sau coroane. Sunt simbolul morţii .

Si pentru a beneficia de virtuţile plantelor de interior, aşază-le în sud-estul locuinţei tale, care simbolizează prosperitatea. Aruncă sau Inlocuieşte: vesela ciobită, caserolele deformate, ustensilele reparate prost sau roboţii menajeri defecţi. Toate acestea blochează energia vitală din interiorul casei tale. Schimbă perdelele si draperiile cu dungi sau pe cele grele şi sumbre. Dungile sunt considerate bare simbolice, un obstacol care împiedică tot ceea ce vine din exterior. După folosire, inchide intotdeauna aparatele electrice (televizor, calculator, aparatură electronică), ale căror unde (yang) perturbă circulaţia chi.


Capricille culorilor
Culorile sunt yin şi yang. Trebuie, deci, să fii atent la echilibrul lor in fiecare cameră a casei tale, ţinând cont de energia lor dominantă. Culorile au, de asemenea, o simbolistică proprie, pe care este important să o cunoşti, pentru a evita amestecurile nefericite.

Portocaliu: yang. Energie strălucitoare. Entuziasm, curiozitate, favorizează schimbările.

Roşu: yang. Energia acţiunii concrete. Senzualitate, ardoare, favoriozează schimburile pasionale.

Galben: yang. Energia înnoirii. Transformare, eliberare, favorizează munca intelectuală.

Verde: yin. Energia serenităţii. Calm, abundenţă, favorizează iniţiativele corecte.

Albastru: yin. Energie spirituală. Serenitate, intuiţie, favorizează deschiderea conştiinţei şi a inimii.

Maro: yin. Energie de ancorare. Confort, securitate; favorizează reflecţia pragmatică.

Lasă energia să circule

Respectă echilibrul yin-yang. Yang simbolizează acţiunea. Yin, din contră. Pentru a fi armonie, este necesar un echilibru între principii. Formele şi materialele sunt yin şi yang. Calitatea energetică a unei încăperi depinde de alegerea lor. Materialele dure, netede şi strălucitoare (sticiă, oţel, marmurâ etc.) sunt yang, cele grele (lemn, stofe groase etc.) sunt yin. Formele curbe sunt yin (cu excepţia cercului), iar cele drepte sunt yang. Ar fi ideal ca locuinţa noastră să beneficieze de multă lumină naturală. Mare furnizoare de chi, ea trebuie să invadeze de-a dreptul spaţiul nostru vital pentru a-I dinamiza. Dacă locuinţa ta este sumbră, ai grijă să laşi, în cel puţin una sau două camere, luminile aprinse. Dotând lampele tale cu becuri de tensiune joasă, vei face plinul de energie rămânând fidelă principiilor tale ecologiste in încăperile care nu „vibrează" (puţin luminate, dotate cu un tavan prea jos, inghesuite...), gândeşte-te cum să sporeşti efectul luminos, să adaugi culoare. 0 posibilitate ar fi pernuţele multicolore aruncate pe canapea ori un puf vesel. Mai poţi mări energia încăperilor şi prin difuzarea unei muzici tonice.

In feng shui se spune că, asemenea oamenilor, care intră in casă pe uşă, tot aşa pătrunde şi energia vitalâ chi. Ca să nu o blochezi, nu garnisi intrarea cu haine agăţate, incălţăminte inghesuită sau cu mobile voluminoase. Chi trebuie să avanseze prin mişcări mari, circulare, fără să se izbească de obstacole care o incetinesc. Intrarea casei trebuie să fie mereu bine luminată. Dacă este sumbră, ea alungă energiile proaspete care vor să pătrundă acolo. Praful şi dezordinea sunt consumatoare de energie vitală. Aruncă ziarele vechi, hârtiile inutile, goleşte regulat coşurile. După ce ai făcut curat, deschide larg ferestrele (inclusiv iarna) pentru a profita de energia luminii şi a aerului. Suprafaţa oglinzilor trebuie să fie ireproşabilă şi, ideal, zăbrelele ferestrelor tale să strălucească! Pentru o bună comunicare şi o ambianţă liniştită, ai grijă să instalezi o lampă deasupra mesei unde mănânci şi, in jur, scaune in numâr par. Asta aduce fericire şi armonie in familie.

Dacă nu reuşeşti să te destinzi intr-o cameră luminoasă, colorată şi puţin mobilată, instalează un perpetuum mobile. Are un efect calmant, neutralizează energiile negative şi restabileşte echilibrul in incăperile cu tavane foarte inalte. Parfumurile au puterea să influenţeze energia unei incăperi. Aduc prospeţime şi veselie, iar de tine depinde sâ alegi aroma...

 

Tehnici de stimulare a bioenergiei
 

Tehnici de stimulare a bioenergieiCurs online germana si engleza ...I...Sanatate prin alimentatie ...I... Stiri imobiliare