Tehnici de stimulare a bioenergiei

000webhost logo

Tehnici de respiratie

Fundatia Fandigo pentru Persoanele Cu mintea deschisa, limpede si sanatoasa

Mecanismul respiratiei

In traditia orientala, plamanii au fost numiti ,,organul sensibil", fiindca ei sunt usor influentati de conditiile externe. Se considera ca plamanii regleaza intregului trup, deoarece ei controleaza respiratia si constituie locul unde energia ki exterioara intalneste energia ki din interiorul corpului. Atunci cand plamanii sunt sanatosi, ki-ul intra si iese lin, iar respiratia este egala si regulata. Atunci cand inspiratia sau expiratia sunt afectate, in intregul sistem pot aparea dezechilibre.

De asemenea, se considera ca plamanii controleaza si aspectul exterior al trupului, intrucat pielea si pilozitatea corporala reflecta sanatatea lor. Plamanii comunica cu nasul, care este considerat ,,raspantia respiratiei", in vreme ce gatul este cunoscut ca usa plamanilor si casa corzilor vocale". De aceea, se apreciaza ca multe afectiuni obisnuite ale nasului si gatului apar atunci cand energia ki a plamanului este deficitara.

ln plus, energia plamanului si cea a rinichiului sunt strans legate. Exista multe tehnici orientale de respiratie profunda, utilizate pentru incarcarea cu ki a plamanilor si rinichilor fiindca, asigurand o evacuare eficienta a bioxidului carbon prin plamani, rinichii vor avea mai putin de eliminat. Cand bioxidul carbon nu se evacueaza prin intermediul plamanilor, el este modificat chimic in acid carbonic, care trebuie filtrat de rinichi. Actiunea respectiva intrebuinteaza energie si secatuieste de ki alte parti ale organismului.

Respiratia la nivel celular

Fiecare dintre celulele corpului este afectata de calitatea respiratiei dvs. Atunci cand sunteti activ, vi se face foame. Celulele organismului reactioneaza similar: cu cat lucreaza mai mult, cu atat au nevoie de mai multa hrana. In timpul lucrului au loc reactii de oxidare, in decursul carora se genereaza scantei electrice si, astfel, curentii electrici sunt trimisi prin tot corpul. Textele orientale descriu acest proces ca stand la baza ki-ului. Produsul final, sau reziduul oxidarii, este bioxidul de carbon. Pentru ca sa aveti idee despre modul de desfasurare a acestui proces, imaginati-va un foc arzand si pe dvs. aruncand cenusa. Tot asa cum un foc nu poate arde fara oxigen, la fel celulele corpului nu pot consuma elementele nutritive fara oxidare. Cand scanteia ki-ului activeaza energia potentiala sau stocata in fiecare celula, trupul este capabil sa se miste si sa ramina cald, intrucat o treime din energia produsa este folosita pentru desfasurarea unor actiuni, iar celelalte doua treimi se transforma in energie termica.

Organismul uman este alcatuit din diferite feluri de celule: osoase, musculare, glandulare, nervoase, sanguine sau cerebrale. Toate acestea trebuie sa aiba in permanenta cantitatile corespunzatoare de hrana, altfel nu vor supravietui.

Ele trebuie sa aiba proteine, hidrati de carbon, acizi grasi si oxigen pentru a-si putea indeplini functiile de refacere a trupului, de producere a caldurii precum si de sustinere a activitatii mintii si corpului. Atunci cand va simtiti obosit sau vlaguit, motivul principal este faptul ca celulele nu pot capata toata hrana de care au nevoie.

 

 

€xerciţiul 1 Tehnica respiratiei "simple", tehnica respiratiei "dificile", exercitiu de respiratie "dinamica"

 

Terapiile energetice sunt mult mai eficiente daca aveti la voi un talisman purificat si incarcat cu energie .

 

Tehnici de stimulare a bioenergiei
 

Tehnici de stimulare a bioenergieiCurs online germana si engleza ...I...Sanatate prin alimentatie ...I... Stiri imobiliare