Tehnici de stimulare a bioenergiei

000webhost logo

Tehnici de respiratie

Fundatia Fandigo pentru Persoanele Cu mintea deschisa, limpede si sanatoasa

€xerciţiul 1 Tehnica respiratiei "simple", tehnica respiratiei "dificile", exercitiu de respiratie "dinamica"

Tehnica respiratiei ,,simple"

Inchideti gura si atingeti usor cerul gurii cu limba;

1. Inspirati incet, pe nas, si imaginati-va ca aerul coboara in abdomenul inferior. Trebuie sa aveti senzatia ca se umple in mod natural.

2. Coborand limba, deschideti putin gura si expirati lent. Daca doriti puteti expira simultan pe nas si gura. Abdomenul inferior trebuie sa se contracte firesc.

3. Dupa ce ati expirat complet, lasati respiratia sa se opreasca pentru scurt timp, asa cum este normal. Ramaneti cu limba coborata si gura intredeschisa.Abdomenul trebuie sa fie usor golit.

4. Continuati in acelasi mod timp de cateva minute.

Tehnica aceasta de respiratie va calma intregul corp si va restabili energia atunci cand va veti simti obosit sau vlaguit.

Tehnica respiratiei ,, dificile"

Este posibil ca denumirea acestei tehnici sa va induca in eroare. Ea este mai greu de executat de catre incepatori si, de aceea , este considerata mai dificila. Dupa ce veti deveni familiarizat cu tehnica respiratiei "simple", o veti deprinde foarte usor si pe aceasta. Sunt valabile aceleasi indicatii generale. Mai intai, trebuie sa fiti complet relaxat. Asezati-va sau intindeti-va intr-o pozitie comoda si imaginati-va cum tensiunea paraseste corpul.

1. Inspirati incet pe nas, vizualizand cum aerul coboara in abdomenul inferior. Concentrati-va asupra unui punct aflat la o latime de trei degete (aproximativ 5 cm) sub ombilic. Punctul respectiv se numeste dantian si este considerat locul unei puternice concentrari de energie ki. Relaxati-va cat puteti mai mult si permiteti mintii sa va calauzeasca rasuflarea in jos.

2. Dupa inspiratie, faceti o pauza scurta si permiteti limbii sa atinga cerul gurii. Pastrati abomenul inferior dilatat. Nu faceti eforturi pentru a va opri respiratia; trebuie sa fie o simpla pauza confortabila.

3. Coborati limba si expirati lent pe nas, lasand in acelasi timp ca abdomenul inferior sa revina in mod natural. Daca doriti sa adaugati o relaxare profunda acestor exercitii, pe durata inspiratiei ganditi ,,Sunt calm", iar cand expirati continuati ,,... si relaxat". Puteti utiliza orice alte propozitii care va ajuta sa va simtiti relaxat si impacat. Se poate gandi foarte simplu, de pilda ,,Sunt" la inspiratie si ,,...relaxat" la expiratie.

Exercitiul de respiratie dinamica

Acest exercitiu este insotit de miscari ample ale bratelor si picioarelor si este utilizat de mai multe secole in scopul mobilizarii energiei.

Avertisment! Nu executati acest exercitiu daca aveti probleme cu genunchii cu coloana vertebrala.

1. Incepeti din pozitia verticala, cu picioarele departate si bratele atarnand pe linga corp .

2. Ridicati bratele in fata si in sus, lent, pana ajung in pozitie verticala. Tineti degetele in extensie .Inspirati adanc.

3. Expirati si, simultan, ghemuiti-va cat puteti mai mult, fara ca totusi pozitia a devina incomoda .Coborati bratele pe langa trup. La primele exercitii va puteti tine de un obiect pentru a va mentine echilibrul.

4.Repetati, ridicandu-va in picioare .

Exercitiul trebuie repetat de zece ori. Incepeti prin a repeta de cinci ori, crescand progresiv la zece.

 

€xerciţiul 2 Tehnica de "intindere cereasca", exercitiu de intindere al muschiului diafragm

 

 

Terapiile energetice sunt mult mai eficiente daca aveti la voi un talisman purificat si incarcat cu energie .

 

Tehnici de stimulare a bioenergiei
 

Tehnici de stimulare a bioenergieiCurs online germana si engleza ...I...Sanatate prin alimentatie ...I... Stiri imobiliare