Tehnici de stimulare a bioenergiei

000webhost logo

Informatii utile pentru sanatate

Fundatia Fandigo pentru Persoanele Cu mintea deschisa, limpede si sanatoasa

1. Cum se formeaza amintirile?

Întocmai ca un computer, creierul trece informatiile printr-un întreg sistem pentru a le codifica. Iar stocarea lor presupune o serie de modificãri la nivel cerebral, ba chiar în tot corpul, au scos la ivealã specialistii, în urma unor studii realizate la finalul anului trecut. Pentru a „cimenta" amintirile si pentru a le plasa în zona corespunzãtoare a creierului, se produc sinapse cu rolul de a codifica informatiile. Formarea acestui tip de sinapse necesitã producerea unor proteine în organism. Specialistii aseamãnã acest proces cu cel al întãririi musculaturii prin consumul de proteine. Mai precis, amintirile se înregistreazã în creier tot prin producerea unor proteine.
Se produc modificãri la nivel celular
Pentru a se putea elibera proteinele necesare stocãrii informatiilor în creier, este necesar ca ARN-ul neuronal sã fie activat, lucru care nu este posibil decât în anumite situatii. Cercetãtorii de la Universitatea „California" din Santa Barbara au descoperit, pe baza unor neuroni de culturã, cã în momentul în care o informatie pãtrunde în creier, fie ea un gând al nostru, un stimul exterior, o imagine sau o melodie, se activeazã anumite sinapse, în acelasi moment, una dintre proteinele ce protejeazã neuronii este distrusã. Atunci când respectiva proteinã este fragmentatã, ARN-ul devine brusc activ si sintetizeazã o nouã proteinã care sustine noua sinapsã formatã.
Unde este situatã memoria?
Primele cercetãri cu privire la zonele din creier unde sunt stocate amintirile arãtau cã doar hipocampul (o excrescentã de substantã cenusie localizatã la nivelul lobului temporal medial) este implicat în formarea memoriei. Mai târziu, specialistii au demonstrat cã si cortexul frontal are un rol esential în acest proces. Cele mai recente studii au scos la ivealã cã, de fapt, fiecare dintre aceste zone este responsabilã cu un anumit tip de amintiri: mai vechi sau mai noi. Mai exact, informatiile procesate recent sunt stocate în hipocamp, iar pe mãsurã ce trece timpul, informatiile noi iau locul celor vechi, care sunt transferate din hipocamp în cortexul frontal.
Informatiile din trecut, dificil de accesat
Potrivit specialistilor, acest lucru se întâmplã din douã motive: primul, pentru cã nu este suficient spatiu în hipocamp pentru stocarea tuturor amintirilor si al doilea, deoarece cortexul frontal este mai complex si permite formarea unei retele mai mari de conexiuni neuronale. Acesta ar putea fi si motivul pentru care amintirile din trecutul mai îndepãrtat sunt mai dificil de accesat decât cele recente sau din trecutul imediat. O altã descoperire recentã care o sustine pe aceasta este cã la nivelul hipocampului se produc zilnic înjur de 10.000 de neuroni noi, contrar ideii din trecut conform cãreia neuronii nu se regenereazã.
Creierul stimulat se regenereazã
în fiecare zi,în creierul nostru iau natere noi neuroni care i-ar putea înlocui pe cei distrusi, asemenea celulelor stern, sustin oamenii de stiintã. Conditia pentru ca neuronii sã se regenereze este sã ne stimulãm creierul în permanentã, adicã sã învãtãm, pe cât posibil, lucruri noi, sã intrãm în contact cu alti oameni, cu care sã facem schimb de idei, sã facem miscare în aer liber si sã avem o dietã bogatã în antioxidanti.

 

Terapiile energetice sunt mult mai eficiente daca aveti la voi un talisman purificat si incarcat cu energie .

 

Tehnici de stimulare a bioenergiei
 

Tehnici de stimulare a bioenergieiCurs online germana si engleza ...I...Sanatate prin alimentatie ...I... Stiri imobiliare