Tehnici de stimulare a bioenergiei

000webhost logo

Informatii utile pentru sanatate

Fundatia Fandigo pentru Persoanele Cu mintea deschisa, limpede si sanatoasa

2. Controlul starilor negative


Supãrãrile repetate pot duce, în timp, la afectiuni digestive. Specialistii spun ca multe boli ar fi evitate dacã ne-am controla emotiile negative, între acestea si starea noastrã de sãnãtate existând o strânsã legãturã.
Peste 45 la sutã din adulti se confruntã cu probleme de sãnãtate cauzate de stres, potrivit Asociatiei Americane de Psihologie. Dacã pe moment un episod stresant provoacã o banalã durere de cap, în timp pot apãrea probleme grave de sãnãtate. Sindromul de intestin iritabil, astmul si aritmiile sunt doar câteva dintre afectiunile generate de emotiile negative. Desi cele mai multe persoane apeleazã la ajutor medical, specialistii ne sfãtuiesc sã învãtãm sã gestionãm momentele de tensiune, alternând efortul cu relaxarea.
Sentimentele negative pot fi controlate mai usor doar dacã învãtãm sã ne relaxãm mai des.

Supararile imbolnavesc stomacul
Din cauza stãrilor depresive si stresului provocat de tensiuni, conflicte familiale sau profesionale, stomacul produce mai mult suc gastric decât în mod obisnuit si astfel mucoasa stomacalã se iritã. Din aceastã cauzã, pe moment pot apãrea arsuri la stomac, stãri de greatã sau chiar lipsa poftei de mâncare, însã în situatia în care astfel de stãri se repetã, se creeazã conditiile favorabile pentru aparitia gastritei sau ulcerului. De asemenea, nutritionistii ne mai atrag atentia cã nu trebuie sã ne asezãm la masã atunci când suntem nervosi sau dupã ce ne-am certat cu cineva. Dacã nu respectãm aceastã regulã, digestia se va face cu dificultate.

Insomnia, cauzatã de nemultumire
Existã situatii în care insomnia nu apare pe fondul oboselii sau consumului de substante excitante pentru creier, precum cafeaua sau ciocolata, atentioneazã psihologii. De cele mai multe ori, noptile albe apar ca urmare a propriilor noastre sentimente. Astfel, persoanele care nu au încredere în ele, sunt nemultumite de viatã si se lamenteazã tot timpul se pot confrunta periodic cu insomnii. De asemenea, insomniile pot apãrea si în cazul persoanelor care se culpabilizeazã din orice si au idei obsesive.
Mânia îmbolnãveste inima, in timp
Studiile au arãtat cã persoanele furioase sunt de trei ori mai predispuse la aparitia unui infarct sau unui atac cerebral. Asta pentru cã, în timpul episoadelor de furie, sângele nu mai irigã suficient inima. Deoarece sentimentul de mânie se instaleazã involuntar, este foarte greu sã controlezi aceste stãri. De aceea, este recomandat sã evitãm, pe cât posibil, certurile cu cei din jur. De asemenea, s-a mai observat cã bolile cardiovasculare apar si pe fondul reprimãrii sentimentelor. De aceea, este recomandat sã ne exprimãm moderat orice nemultumire.
Optimismul creste speranta de viatã
Oamenii de stiintã americani de la Universitatea din Carolina de Nord au constatat cã persoanele care sunt deschise, flexibile si care stiu sã se bucure de lucrurile mãrunte trãiesc mai mult. Potrivit cercetãtorilor, astfel de persoane au un nivel de stres foarte scãzut si din aceastã cauzã trãiesc o viatã plinã de emotii pozitive. In cadrul studiului, realizat pe un esantion de 1.000 de voluntari, s-a observat cã aceste persoane se supãrã foarte rar si au o gândire pozitivã, ce le permite sã-si imagineze mai usor cã lumea din jur este mai bunã
Emotiile sunt benefice, dar în acelasi timp pot fi nocive. Ele ne ajutã sã ne mobilizãm, sã ne depãsim limitele, sã ne dezvoltãm, dar tot ele ne pot trage înapoi ne pot imobiliza si sabota actiunile zilnice. Pentru o persoanã care are anumite probleme de sãnãtate, emotiile pozitive, corelate optimismului, încrederii într-un rezultat pozitiv, vor duce la mobilizarea organismului si la mai multe sanse ca rezultatul final sã fie unul pozitiv, iar vindecarea sã se facã mai repede. Dacã însã atitudinea noastrã este una negativã, de descurajare si ne perfectionãm în a elabora scenarii negative si în a le trãi ca atare, atunci emotiile au un efect coroziv, care poate avea un impact mult mai puternic decât am crede asupra stãrii de sãnãtate. Bolile psihosomatice sunt cel mai bun exemplu în aceastã privintã, ele fiind consecinta modului în care nu stim sã ne gestionãm emotiile si le canalizãm în directii gresite, înspre simptome somatice.
Pot slãbi sistemul imunitar
Trãirile emotionale negative influenteazã capacitatea organismului de autoapãrare. Astfel, s-a observat cã, în cazul persoanelor pesimiste si anxioase, sistemul imunitar este mai vulnerabil, acestea fiind expuse mai frecvent infectiilor de naturã viralã sau bacterianã. Dacã initial se considera cã influenta factorilor psihici asupra sistemului imunitar se realizeazã prin intermediul legãturii existente între hipotalamus, glanda hipofizã si glandele suprarenale, în prezent s-a stabilit cã existã o relatie directã între psihic, sistemul nervos central si sistemul imunitar.

 

Terapiile energetice sunt mult mai eficiente daca aveti la voi un talisman purificat si incarcat cu energie .

 

Tehnici de stimulare a bioenergiei
 

Tehnici de stimulare a bioenergieiCurs online germana si engleza ...I...Sanatate prin alimentatie ...I... Stiri imobiliare